Review

Zaterdag 9 december wisten 200 bezoekers de weg naar café Het wapen van Bildt in Sint Annaparochie te vinden voor de eerste Nabuurster Blues- Rock Night. De line-up beloofde, met twee gitaarbands, spektakel op het podium waarvan Fistful of Dirt de avond aftrapte.

Vanaf het eerste nummer, een perfect in eigen arrangement uitgevoerde cover van Fistful of dirt van The Hoax, was het publiek in ban van de zeer ervaren muzikanten op het podium. Southern Rock tot in perfectie uitgevoerd met baslijnen van Johannes Adema, drumpartijen van Hans Eijkenaar, de Hammond sound van Arnout Arkenbout, het virtuoze gitaargeluid van Rik Meijer en, last but not least, de energieke zang van Minke Adema. Dat deze band plezier heeft in wat ze op het podium zetten is duidelijk te merken want het spatte werkelijk het publiek in. 

Na een korte pauze was het de beurt aan de Doghouse Tenants, een nieuwe band die 3 jaar hard heeft gewerkt aan eigen nummers en waarvan het debuutalbum in 2024 zal verschijnen. Voor de gelegenheid had de band Ruben Hoeke uitgenodigd die de band gedurende genoemde periode heeft gecoacht. De band bestaande uit zanger Jens Dijkstra, gitaristen Brend Bakker en Chiel van der Werff, drummer Dennis Westerhoff en op bas Inge de Vries lieten vanaf het eerste nummer horen dat de band een plaats verdient in de Nederlandse blues scene. Een stevige ritmesectie, de sound uit vintage gitaarversterkers en de zang van Jens maakt de band meer dan compleet. Gedurende anderhalf uur werden eigen nummers afgewisseld met covers waarbij het publiek in vervoering raakte door virtuoze gitaarsolo’s van de gitaristen en Ruben Hoeke liet horen waarom hij wordt gezien als één van de beste gitaristen van Nederland. 

Een geslaagde avond die zeker een vervolg gaat krijgen.

Ga naar de inhoud